ЛЯТО В ПАМПОРОВО

Пампорово е не само известен ски курорт, но и прекрасна дестинация за лятна почивка. Разположено в сърцето на Родопите, Пампорово предлага на своите посетители чист въздух, спиращи дъха гледки и множество възможности за спорт и забавления.

ЗА ТУРИЗМА В ПАМПОРОВО

В Пампорово основният туристически поток е през зимните месеци, защото курортът е пригоден предимно за ски спортовете. Почти всички ски писти в курорта започват от връх Снежанка, като тяхната надморска височина е от 1926 м до 1400 м. Туристическият сезон започва през месец декември и продължава почти до края на април. Заради красивата природа областта се посещава от туристи и през летните месеци.

Разположен е във вътрешността на Родопите на 1650 м надморска височина, в подножието на връх Снежанка. Намира се в Община Смолян и Община Чепеларе на около 260 км от София, 85 км южно от Пловдив, 15 км северно от Смолян и 10 км южно от Чепеларе. Климатът в района на Пампорово се отличава с мека зима, в която има над 100 слънчеви дни. Курортът се нарежда на първо място по слънчеви дни сред всички планински курорти в България.

Пампорово не е просто известен ски курорт, а и истински рай за любителите на природата и активната почивка през лятото. Разположено в сърцето на Родопите, Пампорово предлага на своите посетители незабравими преживявания сред чист въздух, спиращи дъха гледки и множество възможности за спорт и забавления. Пампорово се радва на прохладно лято с температури, които са с около 10 градуса по-ниски от тези в ниските части на България.

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА БОГАТА ПРИРОДА В ПЛАНИНАТА ОТСЯДАЙКИ ПРИ НАС

НАПРАВЕТЕ ВАШАТА РЕЗЕРВАЦИЯ СЕГА! 

РЕЗЕРВИРАЙ